De franse wijnen De franse wijnen
De franse wijnenGaranties en veiligheidVerkoopvoorwaardenContactUw bestelling zienTerug homepageDe franse wijnen
Wijn uit de Elzas De franse wijnenDe franse wijnen
wijn uit de beaujolais
Bordeauxwijn
Bourgognewijn
wijn uit de Chablis
Wijn uit de Champagne
Wijn uit de Languedoc-Roussillon
wijn uit de Provence
Wijn uit de Sud-Ouest : Buzet, Cahors, Fronton, Madiran
Wijn uit de Loire-Vallei
Wijn uit de Rhône-Vallei
les vins français
De franse wijnen
De franse wijnen
De franse wijnen


Beveiliging
Deze site is voorzien van een beveiligd betalingssysteem SSL dat de betrouwbaarheid van uw bankgegevens tijdens uw bestellingen garandeert.


 

B u z e t

De Buzet-benaming verenigt rode (85%), witte en rosé wijnen geproduceerd in de Lot-et-Garonne, op de linkeroever van de Garonne.
Deze karakteristieke wijnen kunnen goed bewaard worden en komen voort uit de druivensoorten Merlot, Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon voor rood en Sauvignon, Muscadelle en Sémillon voor wit. De Buzetwijnen zijn sinds 1973 A.O.C.'s.

   

 

De meest representatieve van de Buzetwijnen
BUZET  BARON  D'ARDEUIL

Sinds de Middeleeuwen bekend als integrerende partij van de bordelaise hoogvlakte, is de wijngaard van Buzet tussen Agen en Marmande trapsgewijs geplaatst.
Van monastieke origine, is hij door de bourgeoisie van Agen ontwikkeld. Gereduceerd tot een souvenirsstatus na de crisis van de druifluisziekte, is hij vanaf 1956 het symbool van de wedergeboorte van de wijngaard van de hoogvlakte geworden.

De wijnen van Baron d'Ardeuil...

C a h o r s

Gelegen aan de oevers van de Lot, op het stroomopwaarst liggende deel en het lager gelegen deel van de Cahors, geniet de Cahors-wijngaard van twee soorten terroirs "het kalksteenplateau (causse)" en "de Lot-vallei"..
In 1971, wordt de Cahors-wijn Appellation d'Origine Contrôlée.
De Cahors-wijnen zijn vrijwel uitsluitend afkomstig van een druiveras, de Cot of Auxerrois (de Malbec de Saint Emilion), die voor minstens 70% aanwezig moet zijn en eventueel met de Merlot, Tannat of de Jurançon Noir wordt aangevuld. Zo bevestigen zij onbetwistbaar hun ruwe apartheid die een zekere rijping verdient.
De Cahors-wijn wordt in de wereld gewaardeerd als "vin noir" bij uitstek.
 
De trouwe belangrijkste wijnstok
CHÂTEAU PINERAIE
 
Het "Château Pineraie" ligt in Puy-l'Evêque, midden in de Cahors-wijngaard. Sinds 1456, van generatie op generatie, exploiteert de familie Burc een voorbestemde grond en kweekt de wijnstok met passie.
Een perkament leder manuscript, in het latijns geschreven, daterend uit 1456 bewijst dat de familie Burc in die tijd al gronden in Cahors bezat. Dit alles bevestigd door eigendomsrecht-berichten van wijnstokken daterend uit 1663 en 1838.
Sindsdien hebben generaties wijnbouwers elkaar op deze voorbestemde bodem opgevolgd.

De wijnen van Chateau Pineraie...

F r o n t o n

Als u Toulouse uitrijdt, kunt u al van de Fronton en haar wijnstokken die aaneengeschakeld op de grote terrascultuur tussen Garonne en Tarn huisvesten, genieten. Voor een oningewijde blik, lijken zij op de anderen. Toch verbergen zij een origineel druiveras de négrette. Waar komt deze plant vandaan ? Zonder twijfel uit Cyprus, door de kruisvaarders meegebracht.
Maar het is dat zij altijd haar smaak in de steenachtige, ijzeren, kwarts bodems vindt en sindsdien geeft ze wijnen gekenmerkt door intense "viooltjes" aroma's (braam-blauwe bosbes-viooltje) en een "bitse" nasmaak.
Fronton (van de coöperatie-naam van deze stad) is de bruikbare AOC-naam van de Côtes du Frontonnais, gewaardeerd door de mensen uit Toulouse.
 
Richting de FRONTON
CHÂTEAU BELLEVUE LA FORÊT
 
Bellevue La Forêt is een zeer bekend, groot domein in de Fronton. Een van onze favorieten in deze kleine wijngaard, die van de ethiek afwijkt door te willen dat elke benaming bij haar wijngaard hoort.

Dit Kasteel komt voort uit de grootste benamingen : Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon voor 25%, Syrah voor 16%, Gamay Noir voor 7%, en de ongebruikelijkste benaming de Négrette voor 52%, exclusief voor de Benaming, die je nergens anders ter wereld vindt.

De wijnen van
Château Bellevue La Forêt...

G a i l l a c

Momenteel, verenigt de plek van de wijn van de Gaillac-appellation, 2500 hectare groot, in 73 gemeentes zo'n 130 wijnboeren en 3 coöperatieve kelders die ruim 125 000 hl van de A.O.C produceren.

Drie "terroirs" voor een unieke benaming
Hier, als je de koers van de Tam totaan Gaillac volgt, dan Lisle sur Tarn of je op de hellingen waagt, dan ben je in het echte hart van een van de oudste wijngaarden van Frankrijk. Aan de rechteroever van de Tarn, vanaf de eerste hellingen totaan de granieten of kalkhoudende bodems van de cordische hoogvlakte, voeden de goed gelegen bodems fruitige witte soorten en subtiele roden. Aan de linkeroever, zijn de bodems steenachtig en waren oorspronkelijk gunstig voor de aanmaak van beknopte en doordringende rode wijnen.
 
In het hart van de Gaillacse wijngaard...
LE CHATEAU MARESQUE
 
Château Maresque ligt in het hart van de Gaillacse wijngaard op de eerste wijngaarden, tussen Cordes, Albi en Gaillac.
Château Maresque komt voort uit een diepe klei-kalkhoudende bodem, gelegen op de eerste wijngaarden van Gaillac, blootgesteld aan het volle zuiden, profiterend van de oceanische zachtheid en de mediterrane warmte.
In deze wijngaard, een van de oudste van Frankrijk, worden deze grote wijnen aangemaakt met geplante druivesoorten ideaal voor de rijping in eiken vaten 70% Syrah, 15% Merlot en 15% Cabernet sauvignon.

De wijnen van Château Maresque...

J u r a n ç o n

De plek van de Jurançon-Benaming
De wijngaard is gelegen aan de zuidelijke rand van de grenzen van de stad PAU en op het geheel van de wijngaarden dat de zuidelijke oever van de Gave de Pau, totaan MOURENX, overheerst.

In tegenstelling tot veel andere appellations uit het Zuidwesten (Sud-ouest), is zijn bestaan nooit bedreigd geweest, ongetwijfeld omdat zijn algemene bekendheid veel te groot was. Zo kreeg de juranÁon de AOC in 1936, toen dit eerwaardige instituut werd opgericht.
 
Een eeuwenoude geschiedenis...
DOMEIN BORDENAVE
 
Het Domein Bordenave, gelegen in het hart van de Jurançon-benaming, in Monein, is een van de oudste eigendommen van de regio, geëxploiteerd van vader op zoon en dochter sinds 1676.
Als gevolg van belangrijke investeringen in de bovengrondse kelders en van de herstructurering van de wijngaard, bood het Domein haar eerste millésime in 1993 aan.
Bordenave, dat is de hele verbondenheid van een familie die de geestelijke kern van een terroir doet toenemen.

De wijnen van Domein Bordenave...

M a d i r a n

De Madiran (rode wijn) en Pacherenc du Vic Bilh (witte wijn) worden op dezelfde productie-plek gekweekt. Hij wordt gekweekt op een terras-cultuur georiënteerd op het zuiden, met uitzicht op de Pyreneeën.
Deze wijnen, erg gemarkeerd door het druiveras Tannat, zijn in hun jeugd wrang en tannien, maar zijn na vijf of zes jaar rijping, warm en vol.
 
Een van de toppers van de appellation
DOMEIN LAFFITTE TESTON
 
Jean-Marc LAFFITTE in MAUMUSSON typisch uit de Madiran, het Teston-domein is onderdeel van de toppers die de appellation eer aandoen.
De familie LAFFITTE, sinds lange traditie wijnbouwer, teelt haar meestal erg oude wijnstokken (sommigen zijn ouder dan 70 jaar), voor 60% samengesteld uit Tannat en voor 40% uit Cabernets Francs en Sauvignon, met allen de goede richting en het plattelands geduld.

De wijnen van
het Domein Laffitte Teston...


Bedankt voor uw bezoek !


De franse wijnen
Siren "KvK-nr." : 401 551 858
31800 Villeneuve de Rivière - France
Contact @ : De franse wijnen
"De franse wijnen" stelt een lange aanvullende reeks, strikt gereserveerd voor professionnelen en doorverkopers, tot uw beschikking.
Klantenservice
Telefoon. : + 33(0) 684 382 629
Webdesign & Hosting : pmd