De franse wijnen De franse wijnen
De franse wijnenGaranties en veiligheidVerkoopvoorwaardenContactUw bestelling zienTerug homepageDe franse wijnen
Wijn uit de Elzas De franse wijnenDe franse wijnen
wijn uit de beaujolais
Bordeauxwijn
Bourgognewijn
wijn uit de Chablis
Wijn uit de Champagne
Wijn uit de Languedoc-Roussillon
wijn uit de Provence
Wijn uit de Sud-Ouest : Buzet, Cahors, Fronton, Madiran
Wijn uit de Loire-Vallei
Wijn uit de Rhône-Vallei
les vins français
De franse wijnen
De franse wijnen
De franse wijnen


Beveiliging
Deze site is voorzien van een beveiligd betalingssysteem SSL dat de betrouwbaarheid van uw bankgegevens tijdens uw bestellingen garandeert.


Hierbij de meest omvangrijke wijngaard ter wereld, gelegen rond drie rivierassen, met ruim 105 000 ha en 53 appellaties, volledig gelokaliseerd in het Gironde-departement.
Met meer dan 3 000 kastelen waarvan er200 beroemd zijn. In het noorden, is de Mèdoc een belangrijk rode wijn-centrum dat weerklinkt in deze zo benijde namen: Pauillac, Margaux, Listrac, Moulis, Saint-Julien, en Saint-Estèphe.
Ten zuiden van Bordeaux, de gewichtige varianten (Pessac Lèognan) en de likeurachtige wijnen : de domeinen die de bekende likeurachtigen, Cerons, Sauternes, Barsac op de linkeroever van de Garonne, Sainte-Croix-du-Mont en Loupiac op de rechteroever produceren, liggen in een enclave op het zuidelijke punt van de gewichtige varianten, dichtbij Langon.

Deze druivesoorten worden aangevuld met muscadelle, witte merlot, colombard, mauzac, ondenc en saint-Èmilion.

Tussen de Garonne en de Dordogne, biedt l'Entre-deux-Mers, het grootse wijngebied van de Bordelais, een grote diversiteit van witte en rode wijnen voortkomend uit de druivesoorten cabernet sauvignon en franc merlot en malbec : Entre-Deux-Mers, Premières Côtes de Bordeaux, Côtes de Bordeaux-Saint-Macaire, Saint-Foy-de-Bordeaux en Graves de Vayre. Aan de andere kant van de Dordogne, richting het noorden, ontdekt men wijnen met vooral Merlot: de Libournais, de Blayais, de Bourgeais, Fronsac, en via Pomerol, vervolgens de dorpjes en de wijngaarden van Saint-Emilion.

Bordeaux

 
Onvergetelijke wijnen
Beste Wijnen van het Bordeaux-Wijnbouwgebied

Zij begeleiden uitstekend alle creatieve gerechten opdat ze noch te gekruid noch te zoetsappig zijn... Volgens zeggen, hebben ze de delicatesse van de een en de rijkdom van de ander... Het is een must !!!

De Beste Wijnen van het Bordeaux-Wijnbouwgebied...

Een nauwe band met de "terroir"
CHEVAL QUANCARD
 
Tegenover grote algemene bedrijven, is Cheval Quancard een gespecialiseerd familiebedrijf.
"De hele Bordeaux, uitsluitend Bordeaux" zou haar devies kunnen zijn.
Deze strategie leunt op een nauwe band met de "terroir", onderhouden door de exploitatie van de familie domeinen.
Door haar vastberaden familie structuur, door haar duidelijke, vastgelegde roeping en door de band die haar met het girondijnse grondgebied verbindt, biedt het Huis Cheval Quancard haar een dubbele garantie : die van een kwalitatieve productie, met een hoog ambachtelijk karakter en die van een flexibele, aangepaste productie zodat alle verzoeken beantwoord kunnen worden. De bovengrondse exploitatie-kelders herbergen een breed assortiment van de beste productie van de girondijnse wijnbouw : geklasseerde grote wijnsoorten, wijnen uit "kleine kastelen" (petits châteaux), geselecteerde wijnen uit de hele "terroir".

De Wijnen van Cheval Quancard...

 
Een "Grand Vin" vol Traditie
CHÂTEAU LA CROIX-DAVIDS
 
Het Château La Croix-Davids Prestige
Exclusief geproduceerd op de percelen van de oudste wingerds (ruim 50 jaar), is hij stipt geselecteerd. Al zijn productie is gedurende 18 maanden in eiken fusten verouderd en geniet tijdens zijn teelt van de meest aandachtige zorg.
Je vindt er alle kwaliteiten van De Croix-Davids "traditie" in terug, waardevol gemaakt door een vanille en kruidig vleugje. Erg lang in de mond laat hij een volle en goed ontwikkelde tongval achter.

Een erge "grand vin" uit Bordeaux, helaas gereserveerd voor enkele bevoorrechten wegens het feit dat er een beperkte productie is.

De Wijnen van Château La Croix-Davids...

 

Bedankt voor uw bezoek !


De franse wijnen
Siren "KvK-nr." : 401 551 858
31800 Villeneuve de Rivière - France
Contact @ : De franse wijnen
"De franse wijnen" stelt een lange aanvullende reeks, strikt gereserveerd voor professionnelen en doorverkopers, tot uw beschikking.
Klantenservice
Telefoon. : + 33(0) 684 382 629
Webdesign & Hosting : pmd