De franse wijnen De franse wijnen
De franse wijnenGaranties en veiligheidVerkoopvoorwaardenContactUw bestelling zienTerug homepageDe franse wijnen
Wijn uit de Elzas De franse wijnenDe franse wijnen
wijn uit de beaujolais
Bordeauxwijn
Bourgognewijn
wijn uit de Chablis
Wijn uit de Champagne
Wijn uit de Languedoc-Roussillon
wijn uit de Provence
Wijn uit de Sud-Ouest : Buzet, Cahors, Fronton, Madiran
Wijn uit de Loire-Vallei
Wijn uit de Rhône-Vallei
les vins français
De franse wijnen
De franse wijnen
De franse wijnen


Beveiliging
Deze site is voorzien van een beveiligd betalingssysteem SSL dat de betrouwbaarheid van uw bankgegevens tijdens uw bestellingen garandeert.


 
De elzassische wijngaard, strekt zich, van het noorden naar het zuiden, over een hondertal kilometer, langs de Vogezen uit. Zijn ligging op de uitlopers van de Vogezen onderwerpt hem aan een subkontinentaal klimaat, aan strenge winters en aan stormachtige zomers. Dankzij het "vogesisch massief" beschermd tegen de oceanische invloed, profiteert hij van een van de droogste klimaten van Frankrijk, met een van de geringste neerslagen van Frankrijk. Dit zonnige klimaat, warm en droog is gunstig voor een langzame, langgerekte rijping van de druiven en bevordert de ontluiking van aroma's met een grote finesse.

50 miljoen jaar geleden ontstaan door de verzakking van het massief dat de Vogezen en het Zwarte Woud vormden, vertegenwoordigt de Elzas een buitengewone verscheidenheid aan bodems klei-kalk bodems in Rouffach, silicium-klei bodems in Ammerschwir, Riquewihr en in Ribeauville, löss in Eguisheim, kalk in Ingersheim en Mittelwihr, maar ook bodems met klei, graniet of samengesteld uit kiezelstenen aanslibsels. Soms vind je, in een enkele gemeente, vier of vijf verschillende bodems, zoals in Kientzheim of Kaysersberg.

Deze geologische gegevens zorgen voor het gebruik van vele druivesoorten Gewurtztraminer, Riesling, Tokay-Pinot gris, Muscat, Sylvaner, Pinot blanc of Klevner en Chasselas voor de witte soorten, Pinot noir voor de rode en rosé varianten.

De Elzas is een van de weinige regio's waar wijnen vaak de naam krijgen van het druiveras waaruit ze voor 100% bestaan. Enige uitzondering, de Edelzwicker, product samengesteld uit verschillende elzassische druiverassen. De gecontroleerde Elzas-appellation is dus vergezeld van de naam van het druiveras of van de Edelzwicker-benaming.

De wijnen uit de Elzas worden altijd in de productie-regio in flessen gestopt en huisvesten in de typische fles, de fluit van de Elzas, die voor hen gereserveerd is.

De 50 AOC Grand Cru d'Alsace

Appellation d'origine contrôlée uit de Elzas, alleen gereserveerd voor de druiverassen Riesling, Gewurztraminer, Muscat en Tokay-Pinot gris, die bijzondere productie-voorwaarden eisen, betreffende het rendement per hectare en de rijkdom qua oorspronkelijke suiker, de appellation Alsace Grand Cru kan vergezeld worden van de naam van een van de vijftigtal gehuchten, toegestaan door het reglement.

8 druiverassen voor een "terroir"

In de Elzas, zijn witte druiverassen koning.
Een enkel rood druiveras is doorgebroken, en ontwikkelde in deze "terroir" bijzondere kwaliteiten : de Pinot noir. U dient wel op uw hoede te zijn om de witte elzassische druiverassen met een snoeimes te "klasseren", in de volgorde van groeiende kwaliteit, gebaseerd op de gemiddelde prijs van flessen en op de groeiende geurende intensiteit om te beginnen Sylvaner, dan Riesling en uiteindelijk Gewurztraminer-le-prestigieux. Chasselas, Muscat, Pinot blanc, Tokay Pinot gris en de grote, marginale Pinot noir. U kunt maar beter alert zijn.
 
Het belangrijkste domein
in het hart van de regio van de grootste wijnsoorten

D O P F F   " A u   M o u l i n "
 
De Elzassische wijnen : sinds 1574, hebben de DOPFFS, van vader op zoon, zich met vurigheid en enthousiasme gewijd aan deze goddelijke alchimie ontstaan door de subtiele unie van een "terroir" en een druiveras.
Wijnbouwers voor alles, zij verdedigen een veeleisende beroepsethiek die hen leidt naar het uitsluitend produceren, onder hun naam, van natuurlijke wijnen voortkomend uit de beste druiven liefdevol volgens de traditionele regels verzorgd.

De Wijnen van Dopff Au Moulin...

 

Smaakvolle eeuwen
Belangrijk Riesling-centrum

F R E Y - S O L H E R
 
Gelegen op de Rittersberg-hellingen (plek met granieten bodem, warm en filtrerend) op dezelfde plek van de beroemde boerenoorlog in 1525 (door aanslibsels gevormde bodem), onze "terroir" heeft ons bekend gemaakt.
Uitsluitend geproduceerd in het lager gelegen deel van het kasteel, de Rittersberg-wijnen stijgen in de hiërarchie van de Elzassische wijnen. Deze "terroir" is de directe voortzetting van de Ortenbourg-biotoop (beschermd landschap vanwege haar fauna en haar flora, microklimaat van 7 à 8 graden hoger dan het gemiddelde in de Elzas)....

De Wijnen van Frey-Sohler...

 


Bedankt voor uw bezoek !


De franse wijnen
Siren "KvK-nr." : 401 551 858
31800 Villeneuve de Rivière - France
Contact @ : De franse wijnen
"De franse wijnen" stelt een lange aanvullende reeks, strikt gereserveerd voor professionnelen en doorverkopers, tot uw beschikking.
Klantenservice
Telefoon. : + 33(0) 684 382 629
Webdesign & Hosting : pmd