De franse wijnen De franse wijnen
De franse wijnenGaranties en veiligheidVerkoopvoorwaardenContactUw bestelling zienTerug homepageDe franse wijnen
Wijn uit de Elzas De franse wijnenDe franse wijnen
wijn uit de beaujolais
Bordeauxwijn
Bourgognewijn
wijn uit de Chablis
Wijn uit de Champagne
Wijn uit de Languedoc-Roussillon
wijn uit de Provence
Wijn uit de Sud-Ouest : Buzet, Cahors, Fronton, Madiran
Wijn uit de Loire-Vallei
Wijn uit de Rhône-Vallei
les vins français
De franse wijnen
De franse wijnen
De franse wijnen


Beveiliging
Deze site is voorzien van een beveiligd betalingssysteem SSL dat de betrouwbaarheid van uw bankgegevens tijdens uw bestellingen garandeert.Klantenservice

Professionele Ruimte
Oppervlakte : 1000 ha.

Geplante druiverassen : gros manseng, courbu, petit manseng (droge witte soorten en volle, zachte)
Productie : 40 000 hl.


De wijngaard is gelegen aan de zuidelijke rand van de grenzen van de stad PAU en op het geheel van de wijngaarden dat de zuidelijke oever van de Gave de Pau, totaan MOURENX, overheerst.

Een Terroir : Op het ritme van de wijnstok
De topografie van de Monein-wijngaarden optimaliseert het effect van de zonnestralen en een goede rijping van de druiven. De wijnstokken zijn geplant op de zuidelijke en westelijke helling van de afdalingen van het pyreneese piëmontees op klei-lemen bodems, rijk aan opgerolde strandkeien, meegebracht door de pyreneese bergstromen en gletsjers. Deze bodems, in het bezit van de vereiste armoede alsmede een uitstekende hydrische regeling, bevorderen een diepe worteling van de wijnstok. Zo, onderworpen aan een harde beproeving, biedt de wijnstok een gelimiteerde productie en de sterke concentratie van de graankorrel brengt een typische originaliteit aan het geheel van de wijnen.

Respect voor de terroir en de natuur door een beredeneerde kweek, een organische bemesting en een zorgvuldige arbeid in de wijnstokken, zorgt ervoor dat het voorvaderlijke savoir-faire voortleeft.

Een klimaat
De strengheid van de bergen, de oceanische zachtheid en een goede verdeling van de neerslag maken een harmonieuze ontwikkeling van de wingerd mogelijk. De vanuit de hoogtes wijze bestuurskunde beschermt de druiverassen tegen de noodlottige invloed van vorst in het voorjaar.

Het gunstige naseizoen, dat zonnige dagen, koude, vriezende en natte nachten verenigt, beschermt de rijping van de druiven tegen de grillen van de herfst. Dankzij het foehn-effect, warme luchtstroom uit Spanje, laat ze de druiven typisch van deze benaming extra rijpen, "passerillage" genoemd. In november, in het bijzonder, heeft het contrast tussen de nachtelijke kou en de overdagse warmte als gevolg dat vooral de druiven ontluisterd worden, en hun concentratie tegelijkertijd verhoogt.

 Een eeuwenoude geschiedenis
DOMEIN BORDENAVE

Het Domein Bordenave, gelegen in het hart van de Jurançon-benaming, in Monein, is een van de oudste eigendommen van de regio, geëxploiteerd van vader op zoon en dochter sinds 1676.
Als gevolg van belangrijke investeringen in de bovengrondse kelders en van de herstructurering van de wijngaard, bood het Domein haar eerste millésime in 1993 aan.
Bordenave, dat is de hele verbondenheid van een familie die de geestelijke kern van een terroir doet toenemen.
Hier zijn onze banden oud, oprecht en overvloedig en wij zijn altijd onderdanig gebleven ten opzichte van de kracht van de aarde en van de waarde van elk moment...
Jurançon maken is een school van kunst en geduld. Een kunst waar de tijd nooit helemaal overmeesterd wordt want wij bevoorrechten altijd permanent onderzoek van de kwaliteit tot die van de kwantiteit, van de voet van de wijnstok tot de fles die wij gaan openmaken.

Het Bordenave-gevoel : een gedeeld genoegen.
U voegt zich bij erg veel amateurs van fijne wijnen verleid door onze filosofie : onze wijn-passie doorgeven en delen.
Schenk uw tafel onze Jurançon, een terroir-wijn erkend door amateurs en gerefereerd door gidsen en wijn-tijdschriften. Een authentieke en zeldzame wijn, dichtbij een ieder in het dagelijkse leven of voor bijzondere gelegenheden, medeplichtig aan een onaantastbaar genoegen.
Een geluk om thuis te savoureren, tussen vriendinnen en vrienden, op het terras van een bistrot of in een restaurant, een genotzuchtige prelude tijdens gedeelde momenten.

Als de wijn opzich voldoende is, hij kan ook dat wat de culinaire kunst en de gastronomie ons als beste geven, begeleiden, zich er zelfs mee verenigen. Elke fles van ons herbergt een algemeenheid die met een enkele gids ontdekt dient te worden, het genot. Maar wat zou een goede wijn zijn als hij niet ook een bron van genot zou zijn? Hij veroorzaakt een echte levenskunst door de smaak van de kwaliteit, van gezelligheid en de richting van de juiste maat, te verenigen. Wijn zet aan tot nederigheid en tot gedeelde momenten.

De franse wijnsite heeft voor u de volgende selectie van Domein Bordenave-wijnen.


Tarieven incl. BTW, excl. porto -en douanekosten.
Belastingen en portokosten op de bestelbon berekend.
De prijzen zijn afhankelijk van het leveringsland. Geldige tarieven voor een levering in

Cuvée des Dames 2015 Domaine Bordenave

Likeurachtige witte wijn, 75 cl, Jurançon, AOC Jurançon
  • Guide Hachette 2016 :

Notes de dégustation : Ce 100 % petit manseng libère des parfums typiques de fruits à chair blanche (pêche, poire), de fruits exotiques (mangue), de truffe et d'épices. Chaleureux à l'attaque, le palais se montre puissant et bien équilibré par une fine trame acide qui accompagne des saveurs de pomme jusqu'en finale.

Per fles 15,80 €
La caisse de 6 flessen 75 cl
94,80 €
Cuvée des Dames 2015 Domaine Bordenave

Cuvée Savin 2014 Domaine Bordenave

Likeurachtige witte wijn, 75 cl, Jurançon, AOC Jurançon
  • Guide Hachette 2017 : ★★
  • Cité sur le Bettane et Desseauve

Notes de dégustation : Une robe élégante d'un doré intense et brillant habille ce jurançon au nez intense et généreux de raisins et d'abricots secs, de pâte de coing et de miel. Suit une très belle bouche offrant beaucoup d'équilibre entre richesse et vivacité, entre fruité soutenu et boisé toasté élégant.

Per fles 19,00 €
La caisse de 6 flessen 75 cl
114,00 €
Cuvée Savin 2014 Domaine Bordenave
Bedankt voor uw bezoek !


De franse wijnen
Siren "KvK-nr." : 401 551 858
31800 Villeneuve de Rivière - France
Contact @ : De franse wijnen
"De franse wijnen" stelt een lange aanvullende reeks, strikt gereserveerd voor professionnelen en doorverkopers, tot uw beschikking.
Klantenservice
Telefoon. : + 33(0) 684 382 629
Fax : + 33 (0) 5 62 00 32 36
Webdesign & Hosting : pmd