De franse wijnen De franse wijnen
De franse wijnenGaranties en veiligheidVerkoopvoorwaardenContactUw bestelling zienTerug homepageDe franse wijnen
Wijn uit de Elzas De franse wijnenDe franse wijnen
wijn uit de beaujolais
Bordeauxwijn
Bourgognewijn
wijn uit de Chablis
Wijn uit de Champagne
Wijn uit de Languedoc-Roussillon
wijn uit de Provence
Wijn uit de Sud-Ouest : Buzet, Cahors, Fronton, Madiran
Wijn uit de Loire-Vallei
Wijn uit de Rhône-Vallei
les vins français
De franse wijnen
De franse wijnen
De franse wijnen


Beveiliging
Deze site is voorzien van een beveiligd betalingssysteem SSL dat de betrouwbaarheid van uw bankgegevens tijdens uw bestellingen garandeert.De verscheidenheid van deze regio, omvangrijk terroir dat voor bijna 40% van de Franse wijngaard meetelt, is net zo goed een gevolg van de bodems en van de klimaten als van de appellations (in de hoeveelheid van 34) en van de druiverassen. Het is dankzij het initiatief van jonge wijnbouwers dat de wijnen qua kwaliteit veel gewonnen hebben, dat ze meer elegantie en fijnheid bieden.

De wijnen uit de Languedoc zijn rood of rosé en zijn afkomstig van druiverassen als zwarte Carignan, Cinsault, Mourvèdre, Cournoise (of Aubun), zwarte en rode Grenaches, Oeillade, Syrah en zwarte Terret, alsmede secundaire toegestane druiverassen zonder de 15% te overschrijden.
De Roussillon, door haar geschiedenis en haar klimaat, verschilt heel weinig van haar iberische grote zus, zij het niet alleen door haar kleine maat en biedt haar Banyuls, Rivesaltes, Collioure en andere Maury, zo voegen ze hun geweldige barnsteenkleur aan het regionale kleurenpalet toe.

...

Wij hebben enkele wijnen uit de talloze appellations en landwijnen uitgekozen. De nuances van de appellations, de contrasten van de druiverassen en van de wijnbereidingmethodes, alle betovering van deze grote wijnstreek...

Een buitengewone wijngaard
C H Â T E A U   D E   R E Y

In de gemeente Canet in Roussillon in de Oostelijke Pyreneeën, op tien kilometer ten oosten van Perpignan, strekt de wijngaard van het Château de Rey zich op wijngaarden uit die het einde van het Aspres-massief vormen. Hij steekt boven de kustmeren en de Middellandse Zee met een gemiddelde hoogte van 15 meter uit.
Het Château de Rey is sinds vier generaties in dit wijn-landschap aanwezig.

Genieten van wijn aangemaakt en grootgebracht door Cathy en Philippe Sisqueille, dat is hen leren kennen.

De Wijnen van Château de Rey...

Auteurs-wijnen, werk van een edelsmid
D O M A I N E   L E S   1 0 0 0   V I G N E S

DOMEIN DE DUIZEND WIJNSTOKKEN strekt zich uit over drie Languedocse appellations - Fitou, Muscat en Rivesaltes qua oppervlakte opzettelijk beperkt tot 12 hectare.

Momenteel begeeft het Domein les Mille Vignes zich op de exclusieve markt. Volgens zeggen, voeren ze het werk van een edelsmid uit.

De Wijnen van Domaine les 1000 Vignes...

 
Ontdek "het hart van de Languedoc"
G É R A R D   B E R T R A N D

De grond van de Languedoc heeft sinds de Wisigoths, een rijke geschiedenis, een traditie, een specifiteit rond de wijnstok en wijn, van de kweek van de olijfboom.
De wijngaarden van Gérard Bertrand zijn onderdeel van de Languedocse wijngaard. Zij produceren wijnen van appellations en wijnen van druiverassen erg representatief qua rijkdom en variëteit van de grootste wijngaard ter wereld.

De Wijnen van Gérard Bertrand...

Een unieke streek
LORGERIL - WIJNGAARDEN
 
In 1620, plaatst Bernard de Pennautier, toen penningmeester van de Languedocse Staten, de eerste steen van het Pennautier-Kasteel. Enkele jaren daarna, vervolgt zijn zoon, Pierre-Louis, zijn werk door Le Vaux, architect van het Versailles-Kasteel, aan te nemen en door de tuinen-indeling aan Le Nôtre toe te vertrouwen.
Het kasteel krijgt in 1622 bezoek van de jonge koning Louis XIII, die als kado aan zijn gastheer zijn reis-inboedel achterlaat.
De Vestingstad Rougepeyre, Krachtig "Maison" uit de XIII-de eeuw, en geavanceerde post van de Lastours-Kastelen, was het huis van Roger Pierre de Cabaret, die zijn naam aan de Cabardès-appellation gaf...

De Wijnen van Vignobles Lorgeril...


Bedankt voor uw bezoek !


De franse wijnen
Siren "KvK-nr." : 401 551 858
31800 Villeneuve de Rivière - France
Contact @ : De franse wijnen
"De franse wijnen" stelt een lange aanvullende reeks, strikt gereserveerd voor professionnelen en doorverkopers, tot uw beschikking.
Klantenservice
Telefoon. : + 33(0) 684 382 629
Webdesign & Hosting : pmd