De franse wijnen De franse wijnen
De franse wijnenGaranties en veiligheidVerkoopvoorwaardenContactUw bestelling zienTerug homepageDe franse wijnen
Wijn uit de Elzas De franse wijnenDe franse wijnen
wijn uit de beaujolais
Bordeauxwijn
Bourgognewijn
wijn uit de Chablis
Wijn uit de Champagne
Wijn uit de Languedoc-Roussillon
wijn uit de Provence
Wijn uit de Sud-Ouest : Buzet, Cahors, Fronton, Madiran
Wijn uit de Loire-Vallei
Wijn uit de Rhône-Vallei
les vins français
De franse wijnen
De franse wijnen
De franse wijnen


Beveiliging
Deze site is voorzien van een beveiligd betalingssysteem SSL dat de betrouwbaarheid van uw bankgegevens tijdens uw bestellingen garandeert.


De Beaujolais is een van de meest populaire van onze wijnen en lijkt in geen enkel opzicht op de anderen. Zoals nergens bloeit de Gammay hier en wortelt zich opmerkelijk in de granieten bodem van de Beaujolais. Zij openbaart volledig haar krachtige uitwerking en geeft lichtheid en fruitigheid aan de wijnen voorzien van een schitterende paarse kleur.

 

 

 Er is meer dan de
Beaujolais nouveau
 

Beaujolais
Brouilly
Chénas
Chiroubles
Côtes de Brouilly
Fleurie
Julienas
Morgon
Moulin à Vent
Régnié
Saint Amour

 
 


Wijnhuis van 130 jaar oud
in het hart van de Bourgogne :

het MOMMESSIN-Maison

In het hart van het Bourgondisch wijngebied, dichtbij Mâcon, verheft zich in een prachtige dependance van de Abdij van Cluny, de Grange Saint Pierre. In 1865 had Jean Marie Mommessin hier het idee om een wijnhuis op te richten dat bijna 130 jaar later, nog altijd zijn naam draagt.
Verankerd in de "terroir", van generatie tot generatie, van wedstrijd tot wedstrijd en van medaille tot medaille, de familie Mommessin ligt in de lijn van de geschiedenis van het Bourgondisch wijngebied. Door de jaren heen, vergroten de elkaar opvolgende generaties van Mommessin het wijn-patrimonium, onderdeel van Bourgogne, zich voortaan uitstrekkend van de Mâcon-roden en de witte Mâcon Villages totaan de Pouilly-Fuissé, Moulin à Vent, Beaujolais en Côtes du Rhône.
Een evenwichtige productie, vandaag naar ruim 70 landen geëxporteerd, weerspiegelt de vitaliteit van het Mommessin-Huis.
Grote Wijn met mondiale bekendheid, en alleen de Clos de Bourgogne is sinds de beplanting in 1142 niet verkaveld, de indrukwekkende Clos de Tart vormt de fine fleur van de Mommessin-Bourgognes en is het voorbeeld van een excellentie van het druiveras Pinot noir. Onder de impuls van Didier Mommessin, kweekt het Mommessin-Maison de Kunst van de Bourgondische wijnen door een familiale erfenis te laten voortleven. Met een passie als die van grote oeuvres.

De franse wijnsite heeft voor u
volgende selectie van Mommesin-wijnen


Bedankt voor uw bezoek !


De franse wijnen
Siren "KvK-nr." : 401 551 858
31800 Villeneuve de Rivière - France
Contact @ : De franse wijnen
"De franse wijnen" stelt een lange aanvullende reeks, strikt gereserveerd voor professionnelen en doorverkopers, tot uw beschikking.
Klantenservice
Telefoon. : + 33(0) 684 382 629
Webdesign & Hosting : pmd