De franse wijnen De franse wijnen
De franse wijnenGaranties en veiligheidVerkoopvoorwaardenContactUw bestelling zienTerug homepageDe franse wijnen
Wijn uit de Elzas De franse wijnenDe franse wijnen
wijn uit de beaujolais
Bordeauxwijn
Bourgognewijn
wijn uit de Chablis
Wijn uit de Champagne
Wijn uit de Languedoc-Roussillon
wijn uit de Provence
Wijn uit de Sud-Ouest : Buzet, Cahors, Fronton, Madiran
Wijn uit de Loire-Vallei
Wijn uit de Rhône-Vallei
les vins français
De franse wijnen
De franse wijnen
De franse wijnen


Beveiliging
Deze site is voorzien van een beveiligd betalingssysteem SSL dat de betrouwbaarheid van uw bankgegevens tijdens uw bestellingen garandeert.B a n d o l

Een perfecte zonnigheid, een zeer matige neerslag, een uitzonderlijke grond : dat verklaart waarom de Bandol-wijnen sinds ongeveer duizend jaar gerenommeerd zijn !
De witte wijnen; van gele heldere stro kleur, vertegenwoordigen slechts 5% van de productie. Terwijl ze zalig fruitig en fleurig zijn.
De rosé-soorten, erg bleek van kleur, zijn dat niet qua smaak, juist omgekeerd.
Maar het zijn de rode die het neusje van de zalm zijn. Donker granaat, zij zijn tannineus en tijdens hun jonge jaren soms wat sterk, maar ze willen uitsluitend ouder worden om een subtiel boeket van rode vruchten, licht gepeperd, met een drop- en vanillesmaak, te ontwikkelen. Ze begeleiden moeiteloos wild en rode vlezen met saus.

C ô t e s   d e   P r o v e n c e

Dezelfde uitgestrektheid van dit productiegebied heeft als gevolg dat er niet EEN Côtes de Provence, maar MEERDERE SOORTEN Côtes de Provence zijn.

Zeker, het overheersende klimaat is overal een beetje hetzelfde : zonnigheid en matige neerslag, maar de nuances zijn van belang. In feite, de bodems in de directe omgeving van de Middellandse Zee kennen zachte winters en redelijk warme zomers, terwijl degenen landinwaarts 's winters bevriezen en in juli en in augustus aan daadwerkelijke hitte blootgesteld zijn. Als je aan deze elementen de verscheidenheid van de winden toevoegt, het grote aantal druivesoorten en alle menselijke factoren, dan begrijp je beter waarom een Côtes de Provence-wijn je een dag betovert en een andere je de volgende dag teleurstelt.

In het algemeen zijn de witte, die minder dan 10% van de productie vertegenwoordigen, soms wat zacht, als ze van de kust komen, soms wat temperamentvoller als ze van de heuvels afkomstig zijn. Zij zijn lekker bij schaal- en schelpdieren en bij geitekazen.

De rosé-soorten zijn erg gevarieerd, qua kleur, qua kenmerkende geuren en qua smaak, maar als ze van een goede wijnbouwer afkomstig zijn, bekoren ze gedurende een hele maaltijd, vooral als de zon van de partij is. Ruim 60% van de provençaalse productie wordt aan hen gewijd.

De roden, minder bekend en soms zelfs miskend, verdienen vaak beter dan de middelmatige reputatie die ze in de ogen van de zuidelijke consumenten hebben. Soms blijken ze licht te zijn, fris, guitig en volstaan dus goed bij gegrilde vlezen en vooral bij lamsvlees ; soms, zijn ze daarentegen krachtig, warm, zeer boeketrijk en begeleiden prima een gerecht met saus, net zo goed als sommige "grands" uit de Bourgogne, uit Bordeaux of van de Côtes du Rhône.

   
Het geslaagde werk van een wijnbouwersfamilie...
D E   B U N A N - D O M E I N E N

Levendige memorie op de Bunan-Domeinen. De traditie die men er doet voortleven verrijkt dagelijks door de vooruitgang van de huidige wijnkunde. Maar de technische innovatie wordt pas ontvangen nadat ze nuttig is voor de traditie, trouwer, op een bijna zuiverende manier, met als doel een product van een grote waarheid Rode, rosé of witte soorten zijn dus afkomstig uit een traditionele wijnbereiding, voor elk druivesoort apart uitgevoerd, na een strenge selectie van de druiven tijdens de handmatige wijnoogsten, en vervoer naar de kelder waarbij elke vorm van schade aan de trossen wordt voorkomen.
De wijnbereiding, de teelt en de opslag vinden plaats in bovengrondse kelders en airconditioned kelders.

De Wijnen van de Bunan-Domeinen...

 


Bedankt voor uw bezoek !


De franse wijnen
Siren "KvK-nr." : 401 551 858
31800 Villeneuve de Rivière - France
Contact @ : De franse wijnen
"De franse wijnen" stelt een lange aanvullende reeks, strikt gereserveerd voor professionnelen en doorverkopers, tot uw beschikking.
Klantenservice
Telefoon. : + 33(0) 684 382 629
Webdesign & Hosting : pmd