De franse wijnen De franse wijnen
De franse wijnenGaranties en veiligheidVerkoopvoorwaardenContactUw bestelling zienTerug homepageDe franse wijnen
Wijn uit de Elzas De franse wijnenDe franse wijnen
wijn uit de beaujolais
Bordeauxwijn
Bourgognewijn
wijn uit de Chablis
Wijn uit de Champagne
Wijn uit de Languedoc-Roussillon
wijn uit de Provence
Wijn uit de Sud-Ouest : Buzet, Cahors, Fronton, Madiran
Wijn uit de Loire-Vallei
Wijn uit de Rhône-Vallei
les vins français
De franse wijnen
De franse wijnen
De franse wijnen


Beveiliging
Deze site is voorzien van een beveiligd betalingssysteem SSL dat de betrouwbaarheid van uw bankgegevens tijdens uw bestellingen garandeert.De producenten de Bordeaux

Château La Croix-Davids
Cheval Quancard
Coffrets Quancard
Maison Léda
Het château la Croix-Davids geniet van een geweldig geografische situatie want haar wijnstokken staan op erg goed geplaatste wijngaarden.
Voorgoed in de geschiedenis gegrift, gaat haar oorsprong terug naar de Gallo-Romeinse tijd. Voormalig lid van de religieuze Sint-Lazare orde, vormt het domein een ongewrongen onderdeel op de weg van Sint-Jacques de Compostelle...

Aan het einde van de franse revolutie werd zij in beslag genomen en aan een notabele uit Bordeaux verkocht.
Het is in 1800, dat zij door de familie van de huidige eigenaren werd gekocht.
Het is dus een lang wijnbouwers-nakomelingschap dat aan Didier en Annie Meneuvrier vooraf ging en dat de voorvaderlijke know-how opeengehoopt door de verloop van de generaties aan hen heeft weten over te brengen.

Momenteel, afdrukken van dat verleden, cultiveren Annie en Didier Meneuvrier hun wijngaard met een kwalitatieve traditie, zonder iets aan de technologische mythe te conformeren. De wijngaardenbodems zijn volledig omgeploegd, er wordt geen enkele chemische onkruidverdelger gebruikt.
De wijnbereiding van dit domein is er traditioneel met een lange week (ongeveer drie weken) zodat het maximale uit al het fruit en de looizuren bevrijd wordt. Aan de oorsprong van de bekendheid van de wijngaard, wat werkelijk een "grand vin" uit Bordeaux is, typisch van de Côtes de Bourg-appellation, waarvan hij alle kwaliteiten bezit.
Na ongeveer een jaar in fusten te zijn grootgebracht, is hij in flessen gestopt, en bewaart dus alle levendigheid, de kleur en het knapperige van het fruit. De druiverassen van de wijngaard bestaan uit Merlot en van Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, die een uitgebreide wijn geven, te bewaren met goed gesmolten looizuren. Wij adviseren u om de wijnen van het château la Croix-Davids te laten bezinken, om er met volle teugen van te genieten, op een temperatuur van 19° op wild, rode vlezen en zachte kazen...
 

Dit wijnsoort bevindt zich in de eerwaardige streek van Lansac, klassieke zetel van de Bourg-wijnen.


Dit domein van 38 ha heeft een Prestige wijnoogst voorgesteld die achttien maanden in fust heeft doorgebracht. Deze wijn is met aandacht verzorgd wat hem in staat stelt een elegant boeket (fruit en bos) aan een goed opgebouwde structuur te associëren om een evenwichtige eenheid te vormen, die zich opent voor een lange kwalitatieve tongval.
 


Een "Grand Vin" vol Traditie
CHÂTEAU LA CROIX-DAVIDS

Het Château La Croix-Davids Prestige
Exclusief geproduceerd op de percelen van de oudste wingerds (ruim 50 jaar), is hij stipt geselecteerd. Al zijn productie is gedurende 18 maanden in eiken fusten verouderd en geniet tijdens zijn teelt van de meest aandachtige zorg. Je vindt er alle kwaliteiten van De Croix-Davids "traditie" in terug, waardevol gemaakt door een vanille en kruidig vleugje. Erg lang in de mond laat hij een volle en goed ontwikkelde tongval achter.
Een erge "grand vin" uit Bordeaux, helaas gereserveerd voor enkele bevoorrechten wegens het feit dat er een beperkte productie is.

De Missie van de Davids
Voortkomend uit de jonge wijngaarden van de eigenaar, De Missie van de Davids is een frisse Den van ontdekking. Zonder de hoogtepunten van De Croix-Davids te bereiken, is hij toch afkomstig uit dezelfde streek, en hij toont daar alle kwaliteiten goed van. Met minder charpenté, is hij soepeler, zijn apanage is niet zijn plechtigheid, maar het feest van de spontaniteit.
Het château la Croix-Davids is opgericht op een van de hoogste hoogvlaktes van Lansac, dichtbij de stad Bourg-sur-Gironde. Haar wijngaard, gelegen in het hart van de Wijngaarden van Bourg, strekt zich over 40 hectares uit. De wingerd is in de regio na de voltooiing van de romeinse verovering geplant, ofwel ongeveer rond de helft van de eerste eeuw voor Jezus-Christus. Volgens sommige auteurs, dateert een deel van de wijngaard van het château la Croix-Davids uit dezelfde periode.
De lemen-kalk bodem en de nabijheid van de Girondse trechtermonding zijn altijd gunstig voor de wijngaardkweek geweest, de helling van de wijngaarden verzekert een ideale natuurlijke afvoer. Dit zo bijzondere microklimaat, bestempeld aan het einde van de winter en in de lente door zachtheid, gevolgd door zeer zonnige zomers, bevordert een optimale rijpheid lang voor de eerste herfstnevels. Deze natuurlijke beschikkingen hebben altijd van Bourgeais, en vooral van Lansac, een van de oudste wijnregio's van Bordeaux gemaakt. Het is in deze omgeving dat het potentieel en de rijkdom van de wijnen afkomstig uit deze fantastische streek zich uiten.


Tarieven incl. BTW, excl. porto -en douanekosten.
Belastingen en portokosten op de bestelbon berekend.
De prijzen zijn afhankelijk van het leveringsland. Geldige tarieven voor een levering in


Château Le Paradis 2016 Côtes de Bourg Rouge

Rode wijn, 75 cl, Bordeaux, AOC Côtes de Bourg
  • Guide Hachette : ★

Médaille d'Argent : Concours International de Lyon

Notes de dégustation : Sous une teinte bordeaux intense se révèle un bouquet harmonieux de baies noires mûres ou cuites accompagnées de discrètes notes de chêne. Bien que la structure soit celle d'un vin de garde, la chair est déjà plaisante, puissante mais élégante. Encore un à deux ans de patience et ce côtes-de-Bourg aura atteint un niveau excellent qu'il conservera dix ans durant.

Per fles 7,20 €
Een kistje van 12 flessen 75 cl
86,40 €
Château Le Paradis 2016 Côtes de Bourg Rouge

Château La Croix Davids "Tradition" 2016

Rode wijn, 75 cl, Bordeaux, AOC Côtes de Bourg

Notes de dégustation : Ce vin est drapé d'une belle robe rubis foncée, il dévoile des arômes très fruités avec d'intenses notes de baies mûres et un boisé aux nuances élégantes et subtiles. La bouche charnue, persistante et très chaleureuse est soutenue par des tanins veloutés et fondus.

Per fles 10,00 €
Een kistje van 6 flessen 75 cl
60,00 €
Château La Croix Davids Tradition 2016

Château La Croix Davids "Collection" 2015

Rode wijn, 75 cl, Bordeaux, AOC Côtes de Bourg
  • Guide Hachette 2018 : ★★

Notes de dégustation : Vin très tannique, concentré en fruits rouges (mures et cassis), velouté, la finale torréfiée et vanillée.

Per fles 15,60 €
Een kistje van 6 flessen 75 cl
93,60 €
Château La Croix Davids Collection 2015

Burgus 2015 Grand Cru de Bourg

Rode wijn, 75 cl, Bordeaux, AOC Côtes de Bourg
  • Guide Hachette 2018 : ★★★

Notes de dégustation : Il peut être dégusté dans l’année, mais pourra aussi bien attendre 2 à 10 ans. Il est conseillé de le décanter environ 1 heure avant le repas. Il dévoilera alors tout son potentiel aromatique complexe et ses saveurs de pruneaux, d’épices et de fruits rouges confits. Un vin Exceptionnel !

Per fles 35,50 €
Een kistje van 6 flessen 75 cl
213,00 €
Burgus 2015 Grand Cru de Bourg
Bedankt voor uw bezoek !


De franse wijnen
Siren "KvK-nr." : 401 551 858
31800 Villeneuve de Rivière - France
Contact @ : De franse wijnen
"De franse wijnen" stelt een lange aanvullende reeks, strikt gereserveerd voor professionnelen en doorverkopers, tot uw beschikking.
Klantenservice
Telefoon. : + 33(0) 684 382 629
Webdesign & Hosting : pmd