De franse wijnen De franse wijnen
De franse wijnenGaranties en veiligheidVerkoopvoorwaardenContactUw bestelling zienTerug homepageDe franse wijnen
Wijn uit de Elzas De franse wijnenDe franse wijnen
wijn uit de beaujolais
Bordeauxwijn
Bourgognewijn
wijn uit de Chablis
Wijn uit de Champagne
Wijn uit de Languedoc-Roussillon
wijn uit de Provence
Wijn uit de Sud-Ouest : Buzet, Cahors, Fronton, Madiran
Wijn uit de Loire-Vallei
Wijn uit de Rhône-Vallei
les vins français
De franse wijnen
De franse wijnen
De franse wijnen


Beveiliging
Deze site is voorzien van een beveiligd betalingssysteem SSL dat de betrouwbaarheid van uw bankgegevens tijdens uw bestellingen garandeert.


Languedoc-wijnen

Pays d’Hérault
Pays d’Oc

De producenten de Languedoc-Roussillon

Château de Rey
Daumas Gassac
Domaine les 1000 Vignes
Gérard Bertrand
Lorgeril
Prieuré Saint-Jean de Bébian

Klantenservice

Professionele Ruimte

Een unieke streek
L O R G E R I L - W I J N G A A R D E N

Zich uitstrekkend ten zuiden van het Centrale Massief, op de zonnige wijngaarden van de Zwarte Berg, kenmerkt het gebied van de Gecontroleerde Herkomstbenaming van de Cabardès zich door een klei-kalkhoudende bodem die de zonnigheid optimaliseert en de geuren-uitdrukking bevordert.
Enige appellation die de fijnheid van de atlantische druiverassen (Cabernet, Merlot en Malbec) en de fruitigheid van de mediterrane druiverassen (Syrah en Grenache) combineert, de Cabardès biedt gecompliceerde en elegante wijnen.

In 1620, plaatst Bernard de Pennautier, toen penningmeester van de Languedocse Staten, de eerste steen van het Pennautier-Kasteel. Enkele jaren daarna, vervolgt zijn zoon, Pierre-Louis, zijn werk door Le Vaux, architect van het Versailles-Kasteel, aan te nemen en door de tuinen-indeling aan Le Nôtre toe te vertrouwen.
Het kasteel krijgt in 1622 bezoek van de jonge koning Louis XIII, die als kado aan zijn gastheer zijn reis-inboedel achterlaat.
De Vestingstad Rougepeyre, Krachtig "Maison" uit de XIII-de eeuw, en geavanceerde post van de Lastours-Kastelen, was het huis van Roger Pierre de Cabaret, die zijn naam aan de Cabardès-appellation gaf.

Een wereldwijde expansie
De Pennautier-wijnen, in 1701 aan het Hof geserveerd, zijn sindsdien alleen maar kwalitatiever geworden en zijn nu in de hele wereld aanwezig en erkend.
Toen Nicolas de Lorgeril, negende generatie van hetzelfde nakomelingenschap, de leiding van de domeinen overneemt, staat hij erop de familiale traditie van de originele grote wijnen te behouden. Momenteel, zijn de twee familiale domeinen in de kring van de Lorgeril-Wijngaarden verenigd, aanwezig op de franse markt en naar ruim 20 landen uitvoerhandelend.
Krachtig door een eeuwenoude achtergrond, een know-how en een oorspronkelijke traditie, produceren en commercialiseren de Lorgeril-Wijngaarden momenteel, dankzij een jong en dynamisch team, ruim een miljoen flessen, Cabardès-AOC-wijnen, Druiverassen-wijnen en Landwijnen.
De familiale domeinen strekken zich uit over 215 ha wijnstokken, om de zonnigheid te optimaliseren als latwerk gesneden, op de bebouwde grond, en waargenomen door een bekwaam team van ruim 20 permanente personen.
De wijnbereiding druiveras per druiveras, de meesterschaptechnieken van de temperatuur en van het plukken, alsmede de lange gisting en de teelt van bepaalde wijnoogsten in nieuwe eiken vaten stellen de streek en de druiverassen in staat hun volledige scherpzinnigheid te uiten.
Zij leiden hun wijngaarden met beredeneerde methodes van vruchtbaarheid en van fytosanitaire strijd.

De franse wijnsite heeft voor u
de volgende selectie van wijnen van de Lorgeril-Wijngaarden...Tarieven incl. BTW, excl. porto -en douanekosten.
Belastingen en portokosten op de bestelbon berekend.
De prijzen zijn afhankelijk van het leveringsland. Geldige tarieven voor een levering in

Moulin de Gassac Guilhem Blanc 2017 Daumas Gassac

Witte wijn, 75 cl, Languedoc-Roussillon, IGP Pays d’Hérault

Notes de dégustation : Belle robe jaune, limpide, brillante. Au nez il est séduisant et puissant. Bouquet de fleurs jaunes. En bouche une bonne acidité et de la vivacité. En finale du volume et de la fraîcheur.

Per fles 6,50 €
La caisse de 6 flessen 75 cl
39,00 €
Moulin de Gassac Guilhem Blanc 2017 Daumas Gassac

Moulin de Gassac Guilhem Rosé 2017 Daumas Gassac

Rosé wijn, 75 cl, Languedoc-Roussillon, IGP Pays d’Hérault

Notes de dégustation : Robe rose soutenue, vive et éclatante. Le nez agréable, intense. Note de fraises. La bouche ronde, généreuse, arômes de fruits rouges écrasés. La finale est gourmande grâce à une belle fraîcheur.

Per fles 6,50 €
La caisse de 6 flessen 75 cl
39,00 €
Moulin de Gassac Guilhem Rosé 2017 Daumas Gassac

Moulin de Gassac Guilhem Rouge 2017 Daumas Gassac

Rode wijn, 75 cl, Languedoc-Roussillon, IGP Pays d’Hérault

Notes de dégustation : Rouge intense et profond.Complexité aromatique alliant des notes de fruits rouges et d'épices. Attaque souple, fruitée. De beaux tannins fondus. Vin d'une grande longueur suave et légèrement rustique marqué par le "Terroir".

Per fles 6,50 €
La caisse de 6 flessen 75 cl
39,00 €
Moulin de Gassac Guilhem Rouge 2017 Daumas Gassac

Cabernet-Sauvignon 2016 Daumas Gassac

Rode wijn, 75 cl, Languedoc-Roussillon, IGP Pays d’Oc

Notes de dégustation : Beau rouge foncé. Reflets violines. Notes de fruits sur mûris de poire et de torréfaction. Vin gras et onctueux. Notes de fruits rouges cuits. Belle structure tannique. Persistance du côté grillé. Structure harmonieuse. Note de torréfaction. Belle expression du cépage dans le Languedoc.

Per fles 6,70 €
La caisse de 6 flessen 75 cl
40,20 €
Cabernet-Sauvignon 2016 Daumas Gassac

Moulin de Gassac Syrah 2016 Daumas Gassac

Rode wijn, 75 cl, Languedoc-Roussillon, IGP Pays d’Oc

Notes de dégustation : La robe est rouge violet foncé, profonde. Notes sûrmuries, fruits rouges et note animale. Chaleureuse, fruitée. Intense. Belle structure tannique. Finale harmonieuse, volumineuse. Bonne persistance en bouche.

Per fles 6,70 €
La caisse de 6 flessen 75 cl
40,20 €
Moulin de Gassac Syrah 2016 Daumas Gassac

Moulin de Gassac Chardonnay 2017 Daumas Gassac

Witte wijn, 75 cl, Languedoc-Roussillon, IGP Pays d’Oc

Notes de dégustation : Belle robe jaune or, brillante. Nez intense, notes d'agrumes et de fleurs blanches. Belle attaque avec des arômes fruités et une pointe de miel. Du gras, finale volumineuse.

Per fles 7,90 €
La caisse de 6 flessen 75 cl
47,40 €
Moulin de Gassac Chardonnay 2017 Daumas Gassac
Bedankt voor uw bezoek !


De franse wijnen
Siren "KvK-nr." : 401 551 858
31800 Villeneuve de Rivière - France
Contact @ : De franse wijnen
"De franse wijnen" stelt een lange aanvullende reeks, strikt gereserveerd voor professionnelen en doorverkopers, tot uw beschikking.
Klantenservice
Telefoon. : + 33(0) 684 382 629
Fax : + 33 (0) 5 62 00 32 36
Webdesign & Hosting : pmd